Stau si ma gandesc, analizez fiecare relatie si ma intreb cand am devenit atat de acida si distanta. Am ridicat niste ziduri si m-am ascuns in spatele acestora evitand privirile tipilor din jurul meu. M-am concentrat atat de mult asupra ambitiilor mele din teama ca o noua relatie m-ar putea indeparta de realitate si m-ar transforma (din nou) intr-o femeie vulnerabila si sensibila.

S-a instalat in sufletul meu o stare de liniste si comoditate, imi cunosc obiceiurile si nu-mi vine sa le dau peste cap. Am impresia ca iubirea mi-ar da tot sistemul peste cap… tocmai acum, cand am invatat sa stau singura si ma bucur de ceea ce am. De ce as renunta la ce am azi? De ce am ajuns sa ma tem de iubire si cand gasesc un om pe placul meu tot ce-mi doresc este sa fug. Poate ca in sinea mea imi doresc ca acel om sa insiste, desi stiu ca nu este obligat. Atata timp cat eu il tratez cu indiferenta, nu pot prentende ceva la schimb.

Nu stiu cand am incetat sa ma uit in jurul meu, cand am ajuns sa aflu despre privirile unor barbati… de la prietenele mele care au observat priviri pe care eu le-am ignorat pentru ca NU VREAU SA SUFAR DIN NOU, nu am chef de un nou inceput ce va inseamna inca un sfarsit cu care trebuie sa ma obisnuiesc, inca o relatie pe care trebuie sa o adaug la profilul meu de femeie vesnic nemultumita. Sunt momente in care ma gandesc ca atunci cand vine vorba despre sentimente si sfaturi, sunt buna cand este vorba despre ceilalti. In cazul meu o dau in bara. Oare sunt singura? Imi cunosc vulnerabilitatile si nu-mi vine sa le expun in fata unui barbat pentru ca ma tem ca va profita, ma va rani cand ma astept mai putin si voi ramane din nou fara nimic. Nu sunt perfecta, stiu ca acele ziduri sunt proiectate de mine. Ma critic foarte mult si stiu ca am gresit in trecut: n-am recunoscut iubirea la momentul potrivit sau m-am indragostit de omul gresit. Adevarul este ca dintr-o despartire… iesiti amandoi invinsi.

Uneori mă intreb cand am devenit atât de rece si am incetat să mai cred in iubirea perfectă…. probabil cand am avut sperante prea mari sau cand mi-am dat seama ca… cu cat oferi mai mult, cu atat risti mai mult.

PHOTO