Tată, voi cauta in fiecare barbat tot ce n-am primit din partea ta.

Din nevoia de a ma simti iubita si acceptata, risc si am riscat sa ma arunc in bratele unor vanzatori de promisiuni si sa accept in viata mea vanzatori de iluzii.

Stii, fara sa-mi dau seama, barbatii din viata mea iti semana: imi promisesem sa nu ma indragostesc de un barbat rece, arogant, care se concentreaza asupra muncii si orice ai spune nu reuseste sa faca diferenta intre familie si cunoscuti. Am vrut sa nu ma mai simt judecata de un barbat. Stii, ai fost primul si ultimul caruia i-am permis sa ma injoseasca si sa ma faca sa ma simt un nimic. Uneori aveam impresia ca n-ai fost copil, ca ai uitat ce inseamna sa-ti imbratisezi copilul, ca nu vezi cat rau imi faci.  Nu ai reusit sa te desprinzi de mentalitatea aia tipic romaneasca ce considera ca o mangaiere sau niste lacrimi drept slabiciune si ca ignorand suferinta transformi omul din fata ta intr-o persoana puternica. Da, puternica si ranita. La ce bun?

Stii, de multe ori credeam ca sunt eu prea slaba, ca „visez cai verzi pe pereti” asa cum spuneai tu si multi oameni nu stiu ca in spatele ochilor mei, perseverentei si ambitiei, se ascunde o nevoie disperata de a-ti dovedi ca sunt o femeie matura acum, ca am un punct de vedere si ca momentele in care mi-ai ranit sentimentele de copil nu mi-au prins chiar atat de bine. Tu spui ca asa am devenit mai puternica. Oare? Nu cred. Asa am devenit mai rece, mai desprinsa de barbatii din jurul meu si mai pesimista. Asa am ajuns sa cred ca niciun barbat nu ma poate intelege, ca totul depinde de mine si daca ma astept la o vorba buna am sa primesc doar critici si „de ce sa-ti spun bravo? Ca sa-ti iei lumea in cap?”

Privesc in jurul meu, realizez ca sunt atatia oameni care cred in mine, persoane care imi spun „bravo” si „stiu ca poti” in timp ce primul barbat din viata mea, omul care ma plimba cu bicicleta si ma rasfata, continua sa priveasca mut si cautand motive de critica. La un moment dat, cand tu ai decis, totul s-a schimbat: femeia din mine rascoleste prin trecut si realizeaza ca la un moment dat ai incetat sa mai oferi iubire, ca si cum un copil are zilele numarate in ceea ce priveste sustinerea si sprijinul parintilor. Si da, astazi realizez ca sunt o femeie ambitioasa si indiferenta ta probabil m-a adus aici, dar nu pot sa-ti multumesc pentru asta. Trebuie sa-mi multumesc pentru ca n-am cedat si nu m-am dat batuta. Si asta ma face sa ma simt mandra de mine. Stii, banii din lume nu pot cumpara copilaria, momentele frumoase, dragostea si viata. Stii, caut intr-un barbat exact ce nu mi-ai oferit tu: sustinere.

Daca esti tata de fata, imbratiseaza-ti fata. Pentru ea conteaza cel mai mult pentru ca tu esti primul barbat din viata ei si comportamentul tau va modela relatiile ei.

LINK POZA

AGENDĂ: ne vedem pe 29 Septembrie W MARRIOTT HOTEL, BUCURESTI in cadrul conferintei WEBSTOCK 2017. Mai multe informatii aici