Tată, am învățat să-mi protejez inima de oamenii care nu-mi vor bine, să-mi iubesc corpul cu defecte și calități, să nu depind de niciun bărbat și să nu mă aștept la nimic din partea nimănui! Când îți spuneam că sunt destul de matură pentru a-mi lua viața în piept, te mințeam. Când te înfruntam ca un războinic, spunându-ți că acel om era omul vieții mele, când tu-mi spuneai că el nu este pentru mine, greșeam pentru că nu te ascultam.

Tată, deși mi-au lipsit îmbrățișările tale, astăzi realizez că le-am dăruit cui nu trebuia, că am respectat bărbați care n-aveau chef de schimbare și fericire, oameni de la care n-aveam ce învăța și care parcă nu-mi citeau în ochi dorința de a descoperi lumea și de a mă bucura de viață. Tată, am învățat să mă iubesc pentru că sufletul mi-a fost călcat în picioare! Tată, în timp ce tu dormeai, în timp ce tu luptai pentru a-mi oferi tot ce era mai bun și mai decent, eu mă rugam de un prost! Îl așteptam, mă rugam să-mi răspundă la telefon și plângeam în miez de noapte. Tată, i-am permis să mă jignească! Pentru o clipă am crezut că mă va schimba dar n-a reușit! Tată, dacă ai știi… Credeam că el îmi este destin, că așa este dragostea, că acel om egoist și mândru mi se potrivea. Nu am ascultat când mi s-a spus că merit mai mult, în sufletul meu se zbuciumau sentimente, nu ascultam, nu înțelegeam, nu vedeam cum tu și mama plângeați pentru suferința mea, cum din dorința de a mă vedea fericită, ați ajuns să-mi acceptați lacrimile. La un moment dat, am realizat că merit mai mult!

Am învățat să-mi spun părerea cu eleganță, să mă bucur de lucrurile mărunte și să nu mă mai aștept la prea mult pentru că prea mult cere prea multe sacrificii; un TE IUBESC spus de prea multe ori …. ascunde minciuni și prea multe promisiuni sunt începutul sfârșitului. Tată, mi-am oferit o nouă șansă și am decis să mă las iubită doar de un om care mă vrea cu adevărat!

sursă poză: www.weheartit.com