[:ro]

De multe ori mi s-a intamplat sa intalnesc barbati care intr-un moment de frustrare incercau sa inteleaga de ce femeia de langa ei a plecat la altul, atata timp cat primea cadouri, mergeau impreuna in vacante si se plimbau cu cea mai scumpa masina.

Sa nu ma intelegeti gresit! Sunt femei care pleaca pentru ceva mai bun si femei care pleaca de langa un barbat care le respecta si le iubea… pentru a se arunca in bratele unor indivizi care nu reusesc sa aiba grija de ei… Sincer, in legatura cu a doua categorie, desi ma doare sufletul sa o spun, deseori depinde de cat te iubesti ca femeie si de varsta. Baietii rai nu mai sunt la moda, cel putin la varsta mea.

Eram uimita si oarecum dezamagita sa vad cum unii chiar ne considera drept obiecte sau oarecum lipsite de maduva spinarii. De ce? Pentru ca unele femei chiar se multumesc cu o relatie dubioasa in care totul este bine atata timp cat exista plimbari, cadouri si alte bunuri materiale. Exista femei pentru care o relatie nu inseamna neaparat nopti impreuna, un film in sufragerie, o imbratisare sau duminici de rasfat.

Daca te intrebi de ce a plecat la altul, ar trebui sa iti raspunzi singur, amintindu-ti ca deseori ai confundat-o cu restul, ai crezut ca o plimbare cu masina face cat o tona de imbratisari, ai crezut ca femeile sunt toate la fel si ca sunt usor de multumit, probabil chiar de pacalit atata timp cat le daruiesti o bratara scumpa si le plimbi cu yachtul.

De ce a plecat la altul? Pentru ca nu era fericita. Adevarata intrebare este… de ce ai lasat-o sa plece. Sa fim seriosi: cand o femeie iubeste cu adevarat, nu va pleca una-doua. Suntem incapatanate si deseori ne dorim – gresind uneori – sa schimbam omul de langa noi, sa-l facem sa inteleaga ca suntem acolo si ca il iubim cu adevarat. Ne hranim cu mici gesturi si asta ne ajuta sa trecem peste acele deceptii sau gesturi gresite, insa la un moment dat ceva se rupe. Si atunci depinde de tine, stimat barbat, sa repari ceva si sa nu o lasi sa plece. Dipende de tine: tu alegi. Daca preferi sa stai nemiscat si sa pretinzi, atunci nu te mai intreba „de ce a plecat” pentru ca „ai lasat-o sa plece”.

[:]