Mi-ati tot cerut un articol despre tema asta si recunosc ca am evitat sa o abordez pentru ceva timp.

Exista doua categorii de femei cand vine vorba despre fostul: cele care pastreaza legatura si spera intr-un respect reciproc si cele care termina relatia cu in tronc. Cunosc multe femei din prima categorie si fiind una dintre ele, recunosc ca apreciez foarte mult femeile care merg inainte si chiar nu le mai intereseaza ce a fost.

Este cam greu, mai ales cand ai tinut la un om si pana la urma vrei sa stii daca este bine. In timp am inteles ca treaba asta chiar nu este ok, mai rau fac.

Insa nu vorbim despre asta in acest articol: ne intereseaza care este faza cu fostii si cu actualele lor iubite. Plecand de la premiza ca exista femei mai geloase si femei mai putin geloase, nu am inteles niciodata teama unor femei cand vine vorba despre fosta. Cum nu am inteles niciodata de ce atunci cand esti fosta unui tip trebuie sa te compari cu actuala si sa o consideri principala ta rivala (in ce? Nu prea are sens).

Vreau sa cred ca atunci cand doua persoane se despart, daca sunt destul de maturi, sfarsitul relatiei nu trebuie sa se transforme intr-un circ in care el o blocheaza pe ea de teama ca actuala s-ar supara, ea evita sa vorbeasca despre el pentru ca actualul nu vrea sa accepte trecutul ei (apropo, daca o relatie nu este cladita pe respect reciproc si incredere… unde se ajunge? Trecutul meu este trecutul meu. Punct. ).

Vreau sa va spun o chestie: in majoritatea cazurilor, cel care va spune ca nu va va uita niciodata si ca despartirea asta l-a ranit atat de tare incat nu are puterea pentru a incepe o noua relatie… in cateva luni se va plimba mana de mana cu noua iubita, cu tot cu selfie postat pe profilul de socializare si inimioare. Cel care va spune ca va va respecta mereu…fix el se va schimba totalmente. Daca este normal? Nu stiu. Sustin coerenta, dar stiu ca pentru unii este greu. Pentru unii este greu sa explice iubitei  ca daca o relatie s-a terminat… S-A TERMINAT! Niciun apel nu va va face sa va intoarceti impreuna! Plus de asta… am demnitatea mea, frate!

Ma uimeste faptul ca actualele iubite sunt femei si daca ele nu inteleg  ca atunci cand o femeie spune S-A TERMINAT inseamna ca s-a terminat… atunci cine? 

Asa ca imi pare rau ca va spun asta, insa sunt fosti care inteleg ca sunteti educate si se comporta ca oamenii maturi, apoi exista fosti care devin tocmai opusul…si este oarecum normal. Pentru ca viata merge inainte! Omul se gandeste la propria relatie. Ce puteti face? Sa va vedeti de viata. L-ati intrebat ce face? I-ati aratat ca nu sunteti fara suflet si respectati omul cu care ati impartit o bucata din viata? Bun. Nu a stiut sa aprecieze? Asta este. Ati fost DOAMNE pana la capat. 

PS: nu mai vorbiti despre fostii iubiti. Not good. Mi-am dat seama in ultima vreme: lasati trecutul in trecut… ca din acest motiv este FOSTUL iubit. 🙂

POZA AICI

Fragment din romanul „Eu sunt femeie