Cel mai ciudat moment a fost atunci când mi s-a spus că nu eram destul de sexy pentru iubitul meu de pe atunci. A fost ca un duș rece, nu știam dacă trebuia să mă supăr pe el pentru că nu mi-a spus-o direct, pentru că a gândit asta sau pentru că interlocutorul meu mi-a trântit-o ca și cum ar fi un lucru evident. Să vă mai spun că m-am simțit ca ultimul om, ca și cum m-ar fi cules dintr-un sat uitat de lume sau ca și cum m-aș îmbrăca cu haine rupte.

Am interiozat acele vorbe (evident i le-am reproșat după ceva timp) dar m-am întrebat: ce înseamnă sexy? Înseamnă exces, fuste scurte care îți scot în evidență toate defectele, bluze scurte și mulate care arată tuturor că ai cu ce te lăuda, machiaj strident, buze colorate cu un roz care nu te reprezintă sau rochițe din prea multă dantelă. Dantela poate face diferența dintre o doamnă și o femeie superficială. Depinde tot de cantitate: puțină dantelă înseamnă senzualitate, multă dantelă înseamnă vulgaritate. Mult timp m-am întrebat ce înseamnă cuvântul sexy așa că m-am interesat și evident am deschis marele DEX ca să primesc un răspuns cât mai plauzibil:

 sursă DEX:      SEXY [pr.: sexi] adj. invar. 1) (despre oameni) Care are farmec, atrăgător, cu sex-appeal

Oare farmecul și sex-appealul au semn opus cu hainele, în sensul că scade una și crește cealaltă? Am deschis dulapul și mi-a picat fața: tot ce era acolo mă caracteriza pe mine ca om, chiar dacă pentru acel bărbat nu era destul, cuvântul sexy pentru mine însemna total altceva. N-aveam ce să demonstrez unui om care considera hainele o calitate, ca și cum al meu sex appeal depinde de o rochie mulată, roșie și EVIDENT din dantelă sau de un ruj care nu mi se potrivește sau nu îmi oferă acea încredere în mine! Ca să nu mai vorbesc de dorința bărbaților de a ne vedea cățărate pe niște tocuri ca la o paradă de modă. Oameni buni, vă contraziceți: o fată prea simplă e prea simplă, o fată care face diferența între haine de zi și haine de noapte nu e prea sexy, o fată care e prea aranjată… este prea vulgară? Deci…. care e concluzia? Concluzia este următoarea:

Consider că a fi sexy nu este sinonim cu a fi vulgară, nu sunt senzuală doar pentru că port o fustă mai scurtă decât șorțul mamei mele de bucătărie, pentru că am în picioare niște tocuri care mă fac să merg ca la pus cartofi, pentru că îmi dau cu un parfum puternic sau pentru că îmi ascund chipul în spatele unui flacon de font de ten. O femeie este atrăgătoare prin gesturile ei, prin modul în care te privește, prin cum se mișcă prin bucătărie atunci când îți pregătește cafeaua, cum se alintă prin pat în diminețile leneșe. O femeie care știe ce vrea este SEXY! O femeie care nu râde la orice glumă este sexy pentru că te atrage, te face să simți acea curiozitate și acea dorință de a ajunge la ea. Bărbații care consideră senzualitate sau sex-appealul ca ceva strict fizic…, habar n-au ce înseamnă atracția, magia și senzualitatea.

Doamnelor, încetați să vă comparați cu altele! Purtați ceea ce vă place și faceți asta pentru că vă iubiți, pentru că vreți să arătați bine pentru voi! O femeie informată, atentă, misterioasă, cu răspunsul întotdeauna pregătit și care poate deschide un arguent este o femeie sexy! Sexy înseamnă elegant dar seducător, să răspunzi cu magie, să atragi atingerea unui bărbat prin gesturi mici, să zâmbești fără să exagerezi și să-ți păstrezi hainele pe tine! Asta este sexy! Să-ți păstrezi hainele pe tine și să n-arăți oricui tot ce ai!

Dacă prin rochia transparentă a văzut tot ce ai, de ce te-ar mai căuta a doua zi?