Bărbații care m-au invatat ceva  pentru ca eu am vrut sa iau aminte si sa nu mai repet aceleasi greseli. 

Inainte de a incepe: nu este un articol pentru a generaliza, ma refer la cazul specific personal.

Barbatul care nu crede in tine si in ambitia femeilor in general: daca ai noroc il intalnesti cand te-ai format deja si ai o incredere proprie destul de ridicata. Daca este asa, felicitari pentru ca ai scapat de un sentiment neplacut. Daca intalnesti un barbat de genul cand esti la inceput, chestiile se complica. Asemenea barbati nu fac decat sa cultive in tine tot felul de complexe, atat fizice cat si de personalitate. Langa acesti barbati, care evident au si calitatilor lor, te simti intotdeauna nepotrivita, inferioara si asa mai departe. Acum, privind in urma, realizez ca m-a invatat ceva: sa cred in mine si sa ma ambitionez. Sa tintesc cat mai sus si sa nu ma complac. Insa pe vremea aceea chiar puneam totul la suflet si nu vedeam partea pozitiva: daca este loc doar pentru el in relatia voastra, ce rost mai are acel „noi”?

Barbatul fara ambitie: romantic, dragut, spontan, sincer, bland, toate calitatile aruncate intr-un om care ai putea spune ca este perfect. Ce-i lipseste? Ambitia. Ei bine tind sa cred ca daca nu merge o relatie evident nu este din cauza lipsei de ambitie, clar. Dar la un moment dat treaba asta aduce niste discutii: tu vrei o super cariera, el se multumeste cu banalul. El vrea o mega familie, tu momentan vrei sa faci, sa cladesti, sa imbunatatesti situatia. Si la un moment dat te simti barbatul casei (nímic rau in asta), dar la un moment dat pe el il deranjeaza. Sau poate nu. Ce poti invata dintr-o relatie cu un asemenea barbat: ca daca iubesti cu adevarat, poti face cat pentru doi, dar cu o limita. Sa nu ajungi creditorul familiei, sa nu ajungi sa te zbati doar tu altfel n-are rost. Inca o data, altfel de ce exista „noi”?

Barbatul ocupat cu orice inafara de tine: repet, evident ca are si calitati. Dar discutam despre alta treaba: cand el face orice altceva, are timp pentru prieteni, pentru familie, sta ore pe whatsapp, pierde vremea la sala, merge la mare si se intoarce, da o tura pe Transfagarasan, se plimba prin Cismigiu, sta la acasa, iti zice ca se plictiseste, dar nu are timp pentru tine. Ba munca, ba prietenii, ba alte chestii care n-au legatura cu voi. Si te oftici, evident. Dar daca ii spui ceva, il sufoci. Ah, in aceasta categorie i-as baga si pe cei insistenti, dar ramane pentru un alt articol… daca va place acesta 😉 Ah, si sa nu fie ofensati domnii: v-am spus si va repet! Aveti si calitati, aici doar subliniem niste chestii de la care noi, femeile, am luat aminte 🙂 ca doar nu facem o greseala de doua ori. Si ziceam ca stai, astepti, gandesti mult (si cateodata negativ) si dupa cativa ani realizezi (evident s-a terminat) ca nu trebuie sa astepti un om care nu are timp pentru tine. Nu are azi, nu va avea nici maine. 

Barbatul care nu „le are cu dulcegariile”: pfoai, aici este de discutat. Oarecum sunt o experta pe treaba asta, insa lasam asta deoparte. 🙂 Ideea este ca femeilor le plac dulcegariile. Domnilor, imi pare rau pentru voi, dar la cum e societatea asta… chiar vrem sa auzim un „arati bine”, „esti frumoasa” etc. Dar cu unii nu ai ce face: nu sunt toti asa, unii chiar te fac sa te simti o zeita… bine, dincolo de cuvinte conteaza si faptele, dar sa zicem ca pe acea latura suntem ok (momentan). Si incerci sa faci dintr-o bucata de fier o budinca, si incerci sa ii arati ca acele cuvinte te ajuta…Ok, ajungem la concluzie: am invatat ca deseori decat unul care sa-ti scrie dulcegarii mintind de dimineata pana seara si facand treaba aia doar ca sa fie facuta (si sa iti scoata ochii) mai bine un tip mai retras, cu capul pe umeri, care iti spune ceva dulce pentru ca simte! Stiti cum e, mai rarut ca-i mai dragut!

Sa-mi spunti daca v-ar interesa continuarea 😉 Pupici!

>>Privind Înapoi, Era Să Mă Împiedic! Atunci Am Realizat Că Trebuie Să-Mi Trăiesc Viața…
>>Fii Bărbat, Nu Te Ascunde După Faptele Femeii De Lângă Tine…