Sfaturile mamei mele întotdeauna m-au făcut să-nțeleg prin câte a trecut.

N-am să uit momentul în care după ce m-a ascultat cu răbdare, mi-a spus: „Aș fi putut să-ți spun că este suficient să înveți până la douăzeci de ani pentru că este mai important să știi cum se pregătește o ciorbă, cum se calcă o cămașă sau cum se aleg hainele pentru a fi băgate la mașina de spălat. Dar am ales să nu o fac și am decis să te învăț cel mai de preț lucru pentru a femeie: arta de a fi femeie.

Vei avea timp destul pentru a încerca rețete noi, pentru a învăța cum se pregătește o tocană sau pentru a gospodări. Rolul meu nu constă în a te transforma într-o femeie de casă: rolul meu este de a te educa frumos. Fii un om bun, încearcă să înveți cât mai mult de la viață. Nu deschide o carte din obligație, fă-o pentru că doar așa poți avea lucruri utile, care te pot ajuta în viață. Citește, educă-te, visează și luptă pentru ceea ce-ți dorești.

N-ai nevoie de un bărbat care să-ți îndeplinească visele atâta timp cât ești o femeie independentă. Să nu te lași niciodată pe mâna altora: dacă vrei ceva, ridică-te și mergi pentru a lua ceea ce-ți aparține. Momentan trebuie să miroși a parfum, nu a carne prăjită.  Tu trebuie să-ți trăiești prezentul, uitând trecutul și luptând pentru viitor. Eu sunt aici pentru a te susține. Să nu te schimbi pentru a face pe plac unuia. Tu consideri că ești un amalgam de defecte dar pentru cineva tu însemni tot. Pentru cineva tu ești perfectă. Acel cineva va înțelege că tu ești un om puternic cu suflet plăpând. Dar acel cineva niciodată nu te va iubi mai mult ca mine. Vei avea un soț, o familie și nepoți. Câini, pisici și tot ce vrei. Dar nu acum. Acum este momentul în care trebuie să clădești viitorul de care te vei bucura mai târziu. Acum trebuie să lupți, apoi te vei bucura.”

Avea dreptate. Mamele au întotdeauna dreptate.

Text scris de Maria Cristiana Tudose / no copy

sursă poză: http://weheartit.com/entry/group/2087183