N-am vrut să fiu o femeie plictisitoare, care se adaptează unei societăți și respectă tot ceea ce este considerat corect. N-am vrut să fiu o femeie care urmează un model, care acceptă ceea ce i se spune fără a încerca pe pielea ei.

Dacă treci pe lângă mine, probabil vei observa parfumul pe care l-am ales cu multă grijă, probabil vei crede că sunt prea arogantă pentru că nu mă bag în seamă cu oricine și prefer să rămân retrasă căutând privirile oamenilor și încercând să-i citesc printre gesturi și cuvinte. Mulți mă consideră rebelă, ca un suflet ce-și caută liniștea. Mulți mă consideră puternică și firavă, dar majoritatea nu-mi înțeleg sufletul și visele. N-am acceptat să mi se spună ce trebuie să fac și pe cine să iubesc, întotdeauna am ales cu sufletul. N-am acceptat reguli în care nu credeam, minciuni pe care alții le considerau adevăr absolut, comportamente care m-au deranjat sau ironii. Nimeni n-are dreptul de a-mi spune cine sunt și de ce am nevoie. Îmi cunosc viciile, slăbiciunile, calitățile și defectele. Știu cât pot și care-mi sunt limitele, nu pretind ajutor din parte nimănui și consider că este dreptul meu să vorbesc cu cine vreau și când vreau. Am ajuns asta pentru că am fost obligată, pentru că am învățat să-mi protejez sufletul de oameni. Am zile în care nu ies din casă, zile în care mi se pare că în lumea asta mare nu este loc și pentru mine. Durează o zi, maxim două. Apoi pornesc din nou la drum, mai puternică, mai încrezătoare, mai femeie.

Dacă părerea ta nu mă interesează, o voi ignora. Nu voi pierde timp cu persoane care n-au fost prezente în trecutul meu și nici nu-mi oferă ceva în prezent. Așa am fost educată: dacă-mi doresc ceva, nu voi aștepta ca un bărbat să-mi îndeplinească acel vis. Întotdeauna voi păstra demnitatea unei doamne, mofturile mi le voi cumpăra cu banii mei și greșelile le voi repara prin sacrificiile mele. N-am nevoie de un bărbat care să mă întrețină, până acum m-am descurcat singură. Am nevoie de un bărbat care să mă iubească frumos, cu tandrețe, să mă surprindă, să călătorească cu mine și să-mi hrănească dragostea de viață.

 

 

photo source: http://forthosewhocravefashion.tumblr.com/post/105786526749