Într-o fracțiune de secundă am realizat că nu mai puteam merge înainte, că obosisem: trăgeam după mine un bărbat care nu-și dorea nimic, care încetase să mai lupte pentru mine. Acel om îmi spunea că mă iubește. Îl mai iubeam, probabil aș fi luptat fără încetare, dar nu poți cerși dragostea unui om.

– Eu am făcut multe pentru tine.

– Amândoi am făcut. Nu mai pot aștepta ca tu să treci de la cuvinte la fapte, să-ți amintești că sunt și eu lângă tine în miez de noapte, să mă mângâi, să-ți amintești că ar trebui să fiu prioritatea ta. Tu ai prea multe scuze iar eu nu mai pot lupta pentru doi. Sunt femeie. Merit mai mult. Merit iubire și știu că pot iubi un bărbat din tot sufletul. Mi-am pus fericirea în mâinile tale și am greșit.

Când o femeie iubește, o face în adevăratul sens al cuvântului. Oferă tot ce are mai frumos, mai special și mai minunat. Așa am făcut și eu. Am dat tot ce aveam mai frumos în mine, fără să pretind ceva în schimb. Mă hrăneam cu promisiuni: în povestea noastră el era regizorul iar eu eram acrița. (…) Eram fericită pentru că aveam un bărbat care-mi spunea că mă iubește, că mă va susține la greu și aveam toată încrederea că-mi va înțelege alegerile. Femei, bărbați, cu toții privim în urmă și ne întrebăm de ce am pierdut timp lângă o persoană care n-a știut să ne aprecieze, care n-a avut încredere în noi și în loc să ne susțină, a preferat să spulbere vise? 

Ochii unui om nu mint.Buzele îți pot spune ceea ce vrei să auzi, dar ochii te dau de gol: omul care te iubește cu adevărat întotdeauna te va privi cu drag și admirație. El nu mai credea în mine, nu mă mai respecta. Credeam că luptăm împreună. Consideram că suntem fericiți, deși eram doi străini. M-am întors către fereastră și am stat două ore privind în gol. Sufeream. Apoi o senzație de libertate. Trebuia să-mi organizez viața, să-mi formulez noi obiective și să caut motive pentru a fi fericită.

  • Fragment din romanul “Eu sunt femeie” – disponibil în librării și pe www.eusuntfemeie.ro

Photo source: http://weheartit.com/entry/group/25614568