Este ușor să pleci, mai ales atunci când nu iubești. Dacă îți pasă de omul pe care l-ai lăsat în urmă probabil vei avea păreri de rău, remușcări și dubii însă vor dura puțin. Tu, față de cel sau cea care te iubește, privești către viitor, nu vrei să mai bați pasul pe loc. Pleci cât poți de repede și nu privești în urmă altfel riști să te înduioșezi și să te întorci la omul iubit.

Spui adio și lași în urmă momente, fotografii, stări, promisiuni, clipe de neuitat. Nu-ți pasă. Uiți de ea, de tot ce ați trăit împreună, spui tuturor că nu mergea, că discuțiile erau tot mai intense și clipele frumoase deveniseră tot mai rare, te convingi că viața merge înainte și le spui că ți-ai dori ca ea să treacă peste, să te uite, să-și revină din acea stare de amorțeală. Tu crezi că știi dar n-ai habar. În timp ce tu ieși cu prietenii, ea se gândește la tine. În timp ce tu râzi cu prietenele, el caută prin mesaje un gram de speranță sau controlează whatsapp-ul să vadă dacă ești bine, ce poză de profil ai ales sau pur și simplu se întreabă dacă te mai gândești la el.

Trec ore, zilele parcă zboară și rănile se mai vindecă. Când simți că totul a trecut, atunci când te-ai obișnuit cu singurătatea și ești pregătită pentru un nou început, te caută. Se întoarce la tine cu păreri de rău, cu lacrimi în ochi, cu promisiuni de tâlhar, cu vorbe pentru care ai fi dat orice în urmă cu câteva luni. De ce acum și nu atunci? De ce astăzi, când situația s-a schimbat și nu-ți mai poți permite o nouă dezamăgire? De ce bărbații ăștia se întorc taman când nu se mai poate, când nu mai ești ce ai fost, când nu-și mai au rostul promisiunile? Astăzi sunt mai frumoasă doar pentru că nu mă mai vezi atât de des, pentru că nu-ți mai sunt certitudine, pentru că astăzi reprezint o nouă provocare? Nu sunt o victimă, nu mă las călcată în picioare.

Femei, bărbați, toți iubim. Cine nu a suferit din dragoste? Deseori destinul alungă oameni care n-aveau loc în viața noastră. 

 

M-am întrebat de ce, de ce trebuie să pierdem un om pentru a aprecia tot ce am avut… L-am iubit, eram fericiți. A plecat, am învățat să fiu puternică. S-a întors și… am decis SĂ-MI VĂD DE DRUM!

 

Photo thanks to www.getabagheta.eu

 

Știai că a apărut romanul meu de debut? Îl găsești aici