Mai nou, dacă nu sharuești anumite articole despre sex sau dacă ai ceva împotriva acestora, ești snoabă și ai o mentalitate de măicuță. Aiurea! Dacă nu vorbesc despre sex pe social… este pentru că mi se pare o chestie intimă, mai ales în ziua de azi, când există o expunere incredibil de mare și avem dorința de a arăta lumii ceea ce facem. Măcar sexul sau momentul în care facem dragoste să rămână o clipă a nostră, despre care nu trebuie să știe oricine.

În zilele trecute m-au întrebat de ce nu discut despre sex, de ce nu vorbesc despre intimitate și nu folosesc anumite cuvinte. Cuvântul sex nu mai este un tabú. Mi se pare că am trecut de la un extrem la altul: acum zece ani sau și mai mult, dacă rosteai cuvântul sex… persoana din fața ta albea la față și încerca să evite subiectul. Anumite subiecte erau evitate și exista multă dezinformare. Îmi amintesc că mulți citeau reviste pe ascuns, la un moment dat era rubrica despre sex pe care o citeam cu multă atenție deși am fost un copil norocos și am comunicat deschis cu părinții mei. Descoperisem multe lucruri, printre care ce înseamna a fi femeie.

Astăzi situația este diferită. Cum spuneam mai sus, am trecut de la un extrem la altul. Orice ai face, oriunde te-ai uita, găsești ceva despre sex, cum să îl mulțumești la pat, sfaturi despre cum să te cucerească, ce te excită și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, ce-i mult… strică. Anumite lucruri este bine să rămână private, dacă realizezi ce-nseamnă diferența dintre privat și public (nu de alta însă astăzi chiar se ating, ba chiar se calcă în picioare una pe alta). Sexul, dragostea sunt momentele petrecute împreună și este plăcut să le păstrezi, să fie ceva ce vă aparține. Pe urmă mai există o problemă: fiecare om este diferit, ceea ce-mi place mie, nu place altora. Am citit puține postări despre cât de important este ca el să folosească prezervativul, să te protejezi și dacă el îți spune că îl strânge sau că așa nu simte (nu comentez) nu trebuie să cedezi pentru că vezi tu… cu asemenea lucruri nu este de glumă și poți ajunge în situații greu de înfruntat, care îți pot lăsa răni greu de vindecat. Ca să nu mai vorbim de boli. 

Așadar, dacă ar trebui să vorbesc despre sex, nu discut despre cum să-l mângâi, cum să-i dai ochii peste cap, cum îmi place să fiu mângâiată și alte aspecte care fac parte din intimitatea mea ca femeie. Discut despre faptul că dacă tot vorbim mai deschis, hai să spunem lucrurilor pe nume.

Prima regulă: în pat se ajunge doar când există pasiune și ești sigură. Dacă te simți în largul tău și este o decizie luată împreună, atunci este ok. Nu faci sex doar pentru că el se supără pe tine sau pentru că deja te-a așteptat de câteva luni și ar putea să te părăsească. Hai să fim serioși, nu suntem la târg. Dacă îi pasă, va aștepta ca tu să fii pregătită.

Trebuie să vă protejați. Folosiți prezervativul. Nici nu se discută.

Nu te rușina. Comunicați și spune-i dacă ceva nu este în regulă. Cum spuneam mai sus, fie că faci sex sau dragoste, sunteți doi. Fiți atenți unul la altul, nu este vorba despre plăcerea lui sau a ta. Este vorba despre plăcerea voastră, să vă simțiți în largul vostru. Nu uita partea de mai sus: igiena, protejați-vă și nu te simți obligată să faci ceva ce nu-ți place doar pentru că el s-ar putea supăra. Dacă te doare, îi spui. Dacă ceva nu este ok, îi spui. Nu te ascunde.

Discută cu persoanele de încredere dacă ai nevoie de un sfat, contactează un specialist sau povestește-i mamei tale în caz de ai anumite dubii sau frici. 

 

Sexul se face… nu se povestește! Fă-o pentru că vrei și te simți pregătită. Nu o face cu oricine pentru că unii vor doar să ajungă acolo. Protejați-vă. Comunică și spune-i partenerului tău care sunt problemele. Discută cu oamenii de încredere și nu te ascunde. Cere sfaturi. Consultă un ginecolog, sănătatea este cea mai importantă.